Κατηγορίες

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα
Χοιρινό ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με κρασί και γλυκά δαμάσκηνα σε έναν φανταστικό συνδυασμό, ιδανικό για το κυριακάτικο αλλά και για το γιορτινό τραπέζι. Αγαπημένο πιάτο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό ψαρονέφρι
16 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
¼  φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. τριμμένο θυμάρι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κ.σ. κόκκους από διάφορα πιπέρια
½ κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Δυο-τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, τα πιπέρια, το δενδρολίβανο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί.
3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά περίπου γυρίζοντας το ψαρονέφρι κατά διαστήματα απ' όλες τις πλευρές. Αν πήξει πολύ η σάλτσα προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
4. Βγάζουμε το ψαρονέφρι από την κατσαρόλα, το αφήνουμε μερικά λεπτά να μειωθεί η θερμοκρασία του και το κόβουμε σε φέτες.
5. Σερβίρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι τοποθετώντας δίπλα τα δαμάσκηνα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;