Κατηγορίες

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκόξινο γλάσο

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκόξινο γλάσο
Ένας άλλος τρόπος, εύκολος και γρήγορος, για να μαγειρέψουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Τις σερβίρουμε ζεστές με μια απλή πράσινη σαλάτα ή συνοδεύουμε με πουρέ.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
3 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/2 κ.γ. βασιλικό ξερό
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (που να μπαίνει και στον φούρνο). Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.
3. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στον φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
5. Σερβίρουμε τις μπριζόλες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα από το κατσαρολάκι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;