Κατηγορίες

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
Τα αγαπημένο φαγητό της μαμάς δεν γίνεται μόνο αυγολέμονο, αλλά και με κόκκινη σάλτσα. Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια συνδυάζονται τέλεια με τηγανητές πατάτες, φέτα και φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Υλικά
(για 4 άτομα)

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό (προαιρετικά)
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
500 γρ. ντομάτες στο μούλτι ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Βράζουμε τη σάλτσα για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βραστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα (με κλειστό το καπάκι) κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα γιουβαρλάκια, μέχρι να γίνουν τα γιουβαρλάκια και να δέσει η σάλτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;