Κατηγορίες

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και μπαλσάμικο

10/09/2018 17:00, 0 σχόλια

Χοιρινές μπριζόλες με ντοματίνια και μπαλσάμικο
Ετοιμάζουμε στο άψε-σβήσε τις πιο νόστιμες και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες. Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με λίγα υλικά που δένουν υπέροχα. Συνοδεύουμε με ψωμί και μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκαλο (σπάλα ή λαιμό)
2 φλιτζάνια ντοματίνια
60 ml ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
3 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα με την προτίμησή μας. Αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις βάζουμε σε δύο δόσεις. Αποσύρουμε τις μπριζόλες και τις διατηρούμε ζεστές.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό ξύνοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα.
3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα ντοματίνια με αλατοπίπερο. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
4. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα ντοματίνια και το ζουμί τους.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;