Κατηγορίες

Μοσχαρίσια σουβλάκια με λαχανικά

16/02/2017 17:00, 0 σχόλια

Μοσχαρίσια σουβλάκια με λαχανικά
Νοστιμότατα σουβλάκια με κομμάτια από μοσχαρίσιο φιλέτο και φρέσκα λαχανικά. Τα σερβίρουμε με πιτούλες, δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας ή με μια πράσινη σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Υλικά
(για 8 σουβλάκια)

800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
16 ντοματίνια τσέρι
8 μικρές φέτες κολοκύθι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
2. Σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το κρέας.
3. Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Ψήνουμε στο γκριλ για 20-30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Δεν τα παραψήνουμε γιατί το κρέας θα σκληρύνει.
5. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;