Κατηγορίες

Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μυρωδικά

08/01/2018 19:00, 0 σχόλια

Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μυρωδικά
Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο κι αρωματικό πιάτο με το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού κρέατος, που δε χρειάζεται καθόλου κόπο για να μαγειρευτεί. Μπορεί να σταθεί άνετα και σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 ψαρονέφρι (περίπου 800 γρ.)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο συν 2 κλωναράκια για γαρνίρισμα
2 κλωναράκια ρίγανη 
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. θυμάρι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 2 κομμάτια ώστε να χωράνε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Γυρίζουμε το κρέας 2-3 φορές στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε 3-4 κ.σ. νερό, το μέλι και τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε να διαλυθούν.
4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας παντού με το μείγμα μουστάρδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
5. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλαράκια δεντρολίβανου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;