Κατηγορίες

Ψητό κοτόπουλο με μέλι

Ψητό κοτόπουλο με μέλι
Το αγαπημένο μας απλό φαγητό αποκτά ξεχωριστή γεύση χάρη στο μέλι και το μπαλσάμικο. Μία εύκολη συνταγή για νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο. Βάλτε και πατατούλες για να γίνει πιο πλούσιο.

Υλικά
(για 4 άτομα) 

1 κοτόπουλο (γύρω στο 1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες 
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο 
2 κ.γ. θυμάρι ξερό 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι  



Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το ξίδι, το θυμάρι, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι. 
2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί και τα αλείφουμε με το μείγμα μελιού. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα και να πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα εξωτερικά, αλείφοντάς το άλλες 1-2 φορές με το μέλι καθώς ψήνεται (όχι στα τελευταία 5-10 λεπτά του ψησίματος). Το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό προαιρετικά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;