Κατηγορίες

Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και μπαχαρικά

08/10/2018 15:00, 0 σχόλια

Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και μπαχαρικά
Μια ωραία ιδέα για να σπάσουμε τη ρουτίνα και να δώσουμε γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο φούρνου. Βάλτε και λίγες πατατούλες στο ταψί για να πάρουν κι αυτές άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1, 2 κιλά κοτόπουλο τεμαχισμένο
1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/3 φλιτζανιού μέλι
2 κ.γ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το λάδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο. Το ψήνουμε στο φούρνο, αλείφοντάς το κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
3. Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και συνοδεύουμε με ρύζι ή με πατάτες φούρνου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;