Κατηγορίες

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα

08/08/2018 21:00, 0 σχόλια

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα
Λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πορτοκάλι, μέλι και μουστάρδα για περισσότερη γεύση. Συνοδεύστε τα με πιτούλες και γιαούρτι, φτιάξτε και μια ωραία σαλάτα και απολαύστε τα!

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ,σ, τριμμένο θυμάρι
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση
1. Σε ενα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
2.  Βάζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να μαριναριστούν καλά τα υλικά.
3. Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ξυλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 12-14 λεπτά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Στη μέση του ψησίματος τα αλατοπιπερώνουμε.
4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;