Κατηγορίες

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για γρήγορο και απλό φαγητό. Αυτό το ζουμερό, μαριναρισμένο φιλέτο στη σχάρα είναι ένα κλασικό πιάτο που δεν θα σας αφήσει ποτέ παραπονεμένους.

Υλικά
(για 4 άτομα)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

Για τη μαρινάτα

1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
 ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1/2 κ.σ. ψιιλοκομμένα φυλλαράκια δενδρολίβανου
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα. Με το πλατύ μέρος ενός μπαλτά χτυπάμε τα φιλέτα να γίνουν λίγο πιο λεπτά.
2. Σε ένα βάζο χτυπάμε καλά τα υλικά της μαρινάτας.
3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με τη μαρινάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες ώστε να μαριναριστούν τα φιλέτα.
Τα βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν τα ψήσουμε ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Ψήνουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά και χωνεμένα κάρβουνα για 6-7 λεπτά από τη μια μεριά και 5-6 λεπτά από την άλλη, μέχρι να εμφανιστούν στα φιλέτα οι μαύρες γραμμές της σχάρας. Αν τα φιλέτα είναι κάπως χοντρά αυξάνουμε κατά 1-2 λεπτά τον χρόνο ψησίματος. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με ένα πινέλο μερικές φορές τα φιλέτα και προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
5. Τα σερβίρουμε αμέσως αφού τα ραντίσουμε με λίγο λαδολέμονο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;