Κατηγορίες

Ρολό με κιμά κοτόπουλου και λιαστή ντομάτα

Ρολό με κιμά κοτόπουλου και λιαστή ντομάτα
Το ρολό της μαμάς γίνεται πιο ελαφρύ και γευστικό με κιμά κοτόπουλου, λιαστή ντομάτα και φέτα. Εύκολο κι αγαπημένο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και για γιορτινό μπουφέ.

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

800 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα  ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 αυγό +1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και το βούτυρο και τα πλάθουμε μέχρι να ανακατευθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τη φέτα και την ενσωματώνουμε χαλαρά στο μείγμα. Σχηματίζουμε μια μπάλα με το μείγμα και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
2. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε. Πλάθουμε με το μείγμα του μπολ ένα μακρόστενο ρολό και το τοποθετούμε μέσα στη φόρμα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου με σκεπασμένη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσει το ρολό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;