Κατηγορίες

Μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού

10/07/2018 17:00, 0 σχόλια

Μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού
Το αγαπημένο φαγητό της μαμάς σε μια πιο light εκδοχή. Μια πολύ καλή ιδέα για να απολαύσουμε το μουσακά με λιγότερες τύψεις είναι να φτιάξουμε την μπεσαμέλ λίγο πιο ελαφριά χωρίς να της στερήσουμε γεύση.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες 
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
4 κ.σ. ε.π. παρθένο ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο για άλειμμα) 
5 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. χυμό ντομάτας 
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
2 αυγά, χτυπημένα
4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο πικάντικο τυρί) 
1 κ.σ. κορνφλάουρ 
8 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 
1. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ένα ρηχό ταψί, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδίσει ο κιμάς, προσθέτουμε  τον χυμό ντομάτας και το μαϊντανό. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντάς τον συνεχώς, μέχρι να πιει τα υγρά του. 
3. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μια στρώση από μελιτζάνες στον πάτο του. Συνεχίζουμε με μια στρώση κολοκυθάκια και τέλος μια στρώση κιμά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά. 
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το κορνφλάουρ διαλυμένο στο γάλα, τα χτυπημένα αυγά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. τυρί, το μοσχοκάρυδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού τον μουσακά, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;