Κατηγορίες

Ελληνική παέγια

Ελληνική παέγια
Δοκιμάζουμε μια ελληνική εκδοχή του πιο διάσημου, ίσως, ισπανικού πιάτου, που εκμεταλλεύεται με εντυπωσιακό τρόπο τα διάφορα περισσεύματα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε χωριάτικο λουκάνικο και ποικιλία θαλασσινών.

Υλικά

(για 4 άτομα) 

1 κ.σ. ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμη για το σερβίρισμα 
200 γρ. κριθαράκι  
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο 
2 μεγάλα κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
2 φλιτζάνια λευκό κρασί 
1 φλιτζάνι ζωμό
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
10 γαρίδες jumbo με το κεφάλι 
12 μύδια
6 αχιβάδες 
ρίγανη ξερή
φρέσκο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, αφήνοντας το λίπος στην κατσαρόλα. 
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα καπνιστή πάπρικα. Προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση. Εν συνεχεία, ρίχνουμε το κριθαράκι και μετά τα μύδια και τις αχιβάδες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για ακόμα 4 λεπτά. 
3. Ρίχνουμε τη ρίγανη στο τέλος και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;