Κατηγορίες

Ρυζόγαλο κλασικό

Ρυζόγαλο κλασικό
Παραδοσιακό, θρεπτικό, υγιεινό κι αγαπημένο. Ρύζι, γάλα και κανέλα σε έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό. Σπιτικό ρυζόγαλο για τους λάτρεις των γλυκών της γιαγιάς.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (πολύ καλά πλυμένο)
6 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.γ. βανίλια
ξύσμα από μία φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό στέβια (ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη)
κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το ρύζι, την κανέλα, τη βανίλια, το ξύσμα (αν χρησιμοποιούμε) και στέβια (ή ζάχαρη) και θερμαίνουμε.
2. Όταν αρχίσει να βράζει μειώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην καεί το γάλα. Μετά από πέντε λεπτά αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3. Όταν έχουμε ένα παχύ, με κρεμώδη υφή μείγμα, το βγάζουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε το μείγμα σε πιατάκια ή σε μικρά μπολ και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα. Τρώγεται ζεστό, ελαφρά χλιαρό ή ακόμα και διατηρημένο στο ψυγείο.

Πηγή: inthekitchenwithzoe.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;