Κατηγορίες

Σπιτικοί λουκουμάδες

Σπιτικοί λουκουμάδες
Λουκουμάδες που μυρίζουν "μαμά". Το δικό μου μυστικό είναι να τους συνοδεύω με λίγη τριμμένη φέτα μαζί με το μέλι, για ατελείωτο τσιμπολόγημα.


Υλικά
(για 10 μερίδες) 

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 φακελάκι μαγιά ξερή 
1 κ.σ. μέλι, αραιωμένο με λίγο ζεστό νερό 
1 πρέζα αλάτι
νερό χλιαρό (όσο πάρει για τον χυλό) 
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλλα & τριμμένο καρύδι για το σερβίρισμα  



Εκτέλεση 
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν ωραίο, λείο χυλό, που να στέκεται στο κουτάλι. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό χώρο. 
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί. Βάζουμε μια κουταλιά από το χυλό στη χούφτα μας και σφίγγοντάς τη ρίχνουμε μπαλίτσες από το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;