Κατηγορίες

Σαραγλί με ταχίνι και καρύδια

14/11/2017 15:00, 0 σχόλια

Σαραγλί με ταχίνι και καρύδια

 
Τα σιροπιαστά γλυκά είναι η αδυναμία όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτου ηλικίας. Κάθε παραλλαγή τους μας επιφυλάσσει και μια γευστική έκπληξη, πόσο μάλλον όταν αποτελείται από τα λεπτά σαν μετάξι φύλλα της Χρυσής Ζύμης φτιαγμένα πάντα από τα πιο αγνά υλικά.


Υλικά
(για 12 άτοµα)
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
500 γρ. Ταχίνι
500 γρ. καρύδια, κοπανισµένα
250 ml καλαµποκέλαιο
1/2 φλ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού


Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. Νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 µατσάκι αρµπαρόριζα



Εκτέλεση
1. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου).
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το σπορέλαιο
3. Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια χοντροκομμένα με την κανέλα
4. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μίγμα ταχίνι. Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό
5. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε κάθε ρολό στο ταψί μέχρι να φτιάξουμε ένα σαλίγκαρο. Περιχύνουμε με το λιωμένο φυτικό βούτυρο
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 45'-50', μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.



Για το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει το σιρόπι για 3'-4'
2. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει για επτά ώρες. Κόβουμε και σερβίρουμε


Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;