Κατηγορίες

Καταΐφι παραδοσιακό

Καταΐφι παραδοσιακό
Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό, το κανταΐφι δεν λείπει ποτέ από τα εορταστικά τραπέζια. Για να το ευχαριστηθείτε περισσότερο, φτιάξτε το μόνοι σας με φύλλο κανταΐφι Χρυσή Ζύμη και αγνά υλικά: καλό βούτυρο, καρύδια, φιστίκι Αιγίνης και μπόλικο σιροπάκι.

Υλικά
(για 12 καταϊφια)

1 συσκευασία καταΐφι Χρυσή Ζύμη
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Για τη γέμιση
150 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
½ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
½ κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ λεμόνι χυμό
1 ξυλάκι κανέλα
2 βανίλιες

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
3. Χωρίζουμε το καταϊφι σε 12 μέρη. Παίρνουμε το κάθε ένα και το ανοίγουμε σιγά-σιγά ώστε να σχηματισθεί ένα παραλληλόγραμμο. Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από τη γέμιση και ένα κομματάκι βούτυρο. Διπλώνουμε τις δύο πιο απομακρυσμένες άκρες προς τα μέσα και στη συνεχεία το τυλίγουμε σαν ρολό. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια από το καταϊφι.
4.Τοποθετούμε τα καταϊφια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Λιώνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι η επιφάνειά τους να αρχίσει να ροδίζει.
5. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και όπως είναι ζεστό του ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με το φιστίκι, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;