Κατηγορίες

Φλογέρες με καρύδι

Φλογέρες με καρύδι
Μια συνταγή για τραγανές φλογέρες με καρύδια και κανέλα. Ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι γίνεται νηστίσιμο και ιδανικό για αυτούς που προσέχουν τη δίαιτα τους.

Υλικά
(20 κομμάτια)

5 φύλλα κρούστας
¾ φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

2 ½  φλιτζάνια καρύδια καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
1 φλιτζάνι μπισκότα τριμμένα
2 αυγά
½  φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
½ κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
3 κ.σ. ροδόνερο

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ μικρό ξυλάκι κανέλας
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
½ φλιτζλανι καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)
5-6 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
3. Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας κατά μήκος στα τέσσερα, θα έχουμε δηλαδή 20 λωρίδες.
4. Βουτυρώνουνε την κάθε λωρίδα, προσθέτουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό προσέχοντας να έχουμε διπλώσει τις άκρες προς τα μέσα ώστε να σφραγιστεί η ζύμη.
5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα τις φλογέρες  και τις ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
6. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 λεπτά και το αφήνουμε 2-3 λεπτά στην άκρη να κατέβει λίγο η θερμοκρασία.
7. Βουτάμε δύο-δύο τις φλογέρες στο ζεστό σιρόπι για μισό λεπτό, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τακτοποιούμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε με τριμμένο καρύδι, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;