Κατηγορίες

Κανταΐφι παραδοσιακό

Κανταΐφι παραδοσιακό
Ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που δεν λείπει ποτέ από τα εορταστικά τραπέζια. Τολμήστε το και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Υλικά
(για 12 κανταϊφια)

350 γρ. φύλλο κανταϊφι
200 γρ βούτυρο
150 γρ φυστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Για τη γέμιση
150 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
½ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
½ κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
½ λεμόνι χυμό
1 ξυλάκι κανέλα
2 βανίλιες

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
3. Χωρίζουμε το κανταϊφι σε 12 μέρη. Παίρνουμε το κάθε ένα και το ανοίγουμε σιγά-σιγά ώστε να σχηματισθεί ένα παραλληλόγραμμο. Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από τη γέμιση και ένα κομματάκι βούτυρο. Διπλώνουμε τις δύο πιο απομακρυσμένες άκρες προς τα μέσα και εν συνεχεία το τυλίγουμε σαν ρολό. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια από το κανταϊφι.
4.Τοποθετούμε τα κανταϊφια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Λιώνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι η επιφάνειά τους να αρχίσει να ροδίζει.
5. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και όπως είναι ζεστό του ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με το φιστίκι, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;