Κατηγορίες

Πατσαβουρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Πατσαβουρόπιτα με φέτα και γιαούρτι

Η τυρόπιτα αποτελεί ίσως τον καλύτερο φίλου το ανθρώπου σε ότι αφορά τις διατροφικές μας συνήθειες. Τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας, ζεστή και κρύα – ως κύριο γεύμα αλλά και ως κολατσιό για μικρούς και μεγάλους. Φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά, τα φύλλα κρούστας της Χρυσής Ζύμης, θα δώσουν στην πίτα σας μια τραγανή και λεπτή υφή, που θα σας εντυπωσιάσει.


Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
500 gr. τυρί φέτα σκληρή
4 μεγάλα αυγά
200 gr. γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
150 ml. γάλα φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
2. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3. Τεμαχίζουμε 2 φύλλα κόβοντάς τα σε λωρίδες. Τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε προσθέτοντας την φέτα.
4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, μαζεύουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα (2-3 ανάλογα την συσκευασία) σε μεγάλα και ακανόνιστα κομμάτια, τα τοποθετούμε πάνω από το μείγμα ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια και λαδώνουμε ελαφρά.
5. Ψήνουμε την τυρόπιτα περίπου 40 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Χρυσή Ζύμη. Δεν έτυχε...Πέτυχε!





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;