Κατηγορίες

Εξωτική σαλάτα με περισσεύματα κοτόπουλου, αγγούρι και δυόσμο

02/07/2018 13:00, 0 σχόλια

Εξωτική σαλάτα με περισσεύματα κοτόπουλου, αγγούρι και δυόσμο
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες, ασιατικές πινελιές στα πιάτα σας, ιδού μια υπέροχη ιδέα για να αξιοποιήσετε το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

περισσεύματα ψητού κοτόπουλου
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
2 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου



Εκτέλεση
1. Ξεψαχνίζουμε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο.
2. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με την πιπεριά τσίλι και τα κομματάκια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να αρωματίσει το λάδι. Αφαιρούμε το σκόρδο και το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω του, προσθέτουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι και το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;