Κατηγορίες

Τραγανά ανοιξιάτικα ρολά (spring rolls) με χοιρινό και γαρίδες

11/05/2017 19:00, 0 σχόλια

Τραγανά ανοιξιάτικα ρολά (spring rolls) με χοιρινό και γαρίδες
Ίσως το πιο εθιστικό, ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας. Μια βιετναμέζικη συνταγή για χειροποίητα, τραγανά spring rolls που θα ενθουσιάσουν.

Υλικά
(για 35-40 ρολά)

1 πακέτο φύλλα για spring rolls (φύλλα ρυζιού)
500 γρ. χοιρινό κιμά
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια, μουσκεμένα σε ζεστό νερό και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 εσαλότ, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. fish sauce (σε καταστήματα με ασιατικά προϊοντα)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ηλιέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το μπλέντερ τις γαρίδες μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε τον κιμά και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το καρότο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
2. Ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε κάθε φύλλο διαγώνια. Απλώνουμε μία κουταλιά από τη γέμιση κατά μήκος. Διπλώνουμε τη γωνία πάνω στην γέμιση και κλείνουμε τις δυο πλαϊνές γωνιές ώστε να σχηματιστεί ρολό. Σφραγίζουμε τις άκρες με λίγο νερό ή γάλα για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
3. Ετοιμάζουμε όλα τα ρολά πριν τα τηγανίσουμε και βάζουμε σε ένα ταψί ή πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα διατηρούμε σκεπασμένα με υγρό απορροφητικό χαρτί.
4. Τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε μπόλικο καυτό λάδι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρουν το γνωστό χρυσό χρώμα και να τραγανίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ιδανικά με μια γλυκοπικάντικη σάλτσα.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;