Κατηγορίες

Σιγοψημένο χοιρινό με τηγανητό ρύζι

Σιγοψημένο χοιρινό με τηγανητό ρύζι

Υλικά


Για το χοιρινό

1 κιλό χοιρινό ωμοπλάτη
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη

Για το ρύζι
3 αυγά
2 φλιτζάνια ρύζι μαγειρεμένο
1 φλιτζάνι αρακάς
1 καυτερή πιπεριά jalapeno, κομμένη σε φέτες  
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τρίβουμε με το μείγμα όλο το κρέας. Το βάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (αλλά όχι περισσότερο από 24 ώρες).
2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Πετάμε το υγρό που έχει συσσωρευτεί στο μπολ και στεγνώνουμε το χοιρινό με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε με ένα ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί για 6 ώρες , ραντίζοντάς το με το λίπος και το ζουμάκι του ταψιού κάθε μία ώρα.
3. Το κρέας στο τέλος θα είναι πολύ τρυφερό. Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ύστερα, με δυο πιρούνια διαλύουμε το κρέας σε κομμάτια.
4. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι σχεδόν να πήξουν. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Αν το τηγάνι είναι στεγνό, ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το χοιρινό. Το τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να τραγανίσει και να ζεσταθεί καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τηγάνισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό, τον αρακά και την πιπεριά, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για λίγο ακόμη μέχρι όλα τα υλικά να έχουν συνδυαστεί ομοιόμορφα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: iamafoodblog.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;