Κατηγορίες

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο φούρνο

Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι και σουσάμι στο φούρνο
Μια εύκολη και οικονομική συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο με τραγανή πέτσα και γλυκιά καραμελωμένη γεύση. Μπορεί να φαγωθεί με ένα απλό συνοδευτικό όπως ρύζι ή με μια σαλάτα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

6-8 μπουτάκια κοτόπουλου με το κόκαλο και την πέτσα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 1,5 εκ. περίπου, ψιλοκομμένο  
1/4 φλιτζανιού μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας σκούρα
1 κ.σ. ξίδι ρυζιού (ή λευκό ξίδι)
1 κ.γ. ψημένο σησαμέλαιο
ψημένο σουσάμι
πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε φετούλες για γαρνίρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε τα μπουτάκια με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάει παντού, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Ψήνουμε το μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα, για 40 περίπου λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στα μισά του ψησίματος, περιστρέφουμε το ταψί και αλείφουμε την πέτσα με τη σάλτσα από το ταψί. Όταν είναι τραγανά και ψημένα, τα βγάζουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι. Γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε αμέσως.



Πηγή: iamafoodblog.com


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;