Κατηγορίες

Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ

Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ
Σπιτικό comfort food, για εκείνες τις μέρες που είστε στο τσακ να παραγγείλετε απέξω, θέλετε κάτι νόστιμο αλλά όχι τρομερά παχυντικό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/4 φλιτζανιού σόγια σος
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο, κομμένες σε κομμάτια     
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρώς.
2. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τη μουστάρδα και τη σκόνη τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και σιγοβράζουμε για περίπου 3-5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη. 
3. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες. Αφού τις αλατοπιπερώσουμε καλά, τις περνάμε από το αλεύρι και τις αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τις φτερούγες σε δόσεις και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, για περίπου 8-10 λεπτά. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
5. Ανακατεύουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα τζίντζερ-σόγιας και σερβίρουμε αμέσως.


Σχόλια

Guest
Guest - 08/03/2021 20:54Απάντηση
Ευχαριστούμε πολύ τους σεφ για τις ιδέες και τι συνταγές τους

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;