Κατηγορίες

«Μεθυσμένα» noodles

Πόσο μακριά μπορείτε να ταξιδέψετε από την κουζίνα; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, για ένα ταξίδι εξπρές μέχρι την Ασία.

 Υλικά

(για 4 άτομα)

250 γρ. noodles ρυζιού, βρασμένα και κομμένα στη μέση
200 γρ. τόφου, σκληρό και ξηρό, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κ.σ. oyster sauce
1 κ.σ. fish sauce
1 1/2 κ.γ. πάστα ψητής κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ. μαύρη σάλτσα σόγιας ή 3/4 κ.γ. σάλτσα σόγιας αναμειγμένη με 1/4 κ.γ. μελάσα
1/2 κ.γ. ζάχαρη    
μισή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
μισή μεγάλη πιπεριά χαλαπένιο, χωρίς σπόρους και κομμένη σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
φέτες λάιμ για το σερβίρισμα    

Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Ρίχνουμε το τόφου και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να γίνει τραγανό, για 5 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τον ζωμό κότας, την oyster sauce, την fish sauce, την πάστα πιπεριάς, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη.
3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, την πιπεριά χαλαπένιο και το σκόρδο και τηγανίζουμε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνουμε τα noodles  και τηγανίζουμε ανακατεύοντας για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σος από το μπολ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να απορροφηθεί. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό και το τόφου και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και περισσότερο βασιλικό και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;