Κατηγορίες

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σουσάμι και τζίντζερ

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σουσάμι και τζίντζερ
Υπέροχα κεφτεδάκια κοτόπουλου με ασιατικό άρωμα. Συνοδεύστε τα με μια γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλιτζανιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. ψημένο σησαμέλαιο
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1/4 κ.γ. αλάτι
ελαιόλαδο
σάλτσα τσίλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες και τους τακτοποιούμε στο ταψί.
3. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κεφτεδάκια με λάδι και τα ψήνουμε για περίπου 13-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.
4. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε με μια έτοιμη γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;