Κατηγορίες

Τηγανητές ροδέλες καλαμαριού με γλυκοπικάντικη σάλτσα

05/12/2017 18:00, 0 σχόλια

Τηγανητές ροδέλες καλαμαριού με γλυκοπικάντικη σάλτσα
Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένας από τους ωραιότερους μεζέδες, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ιδού μία διαφορετική πρόταση για να τα απολαύσουμε. Αυτή η πικάντικη-γλυκιά σάλτσα τους πάει πολύ!

Υλικά

(για 6 άτομα)

500 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
200 ml. αναψυκτικό σόδα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα
4 κ.σ. σάλτσα τσίλι-σκόρδο, έτοιμη ή σπιτική
6 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καλαμαράκια, αφού τα έχουμε καθαρίσει, πλύνει και σουρώσει πολύ καλά.
2. Ρίχνουμε τη σόδα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη σόδα για 10 λεπτά.
3. Στο ενδιάμεσο, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
4. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά τα υλικά της και την αφήνουμε στην άκρη.
5. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα πανάρουμε καλά μέσα στο αλεύρι.
6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο ξανθό χρώμα.
7. Μόλις τηγανιστούν, τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με τη γλυκοπικάντικη σάλτσα ξεχωριστά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;