Κατηγορίες

Λαχανικά σε κουρκούτι τεμπούρα

Λαχανικά σε κουρκούτι τεμπούρα
Υλικά
(για 4 άτομα)

750 ml λάδι για τηγάνισμα, κατά προτίμηση ηλιέλαιο 
100 γρ. αλεύρι 
125 ml νερό ανθρακούχο, παγωμένο
1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ
1 αυγό, χτυπημένο
350 γρ. μπρόκολο
1 μελιτζάνα
1 καρότο
1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια 
1 κολοκύθι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση 
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει καλά. 
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το ασπράδι και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε αρκετό παγωμένο νερό ώστε να γίνει ένας λεπτός χυλός. 
3. Περνάμε τα λαχανικά από τον χυλό και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε ώσπου να γίνουν τραγανά.  
4. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;