Κατηγορίες

Σούπα γουόντον

Σούπα γουόντον
Υλικά
(για 4 άτομα)

Για τα γουόντον 
32 φύλλα γουόντον, αποψυγμένα 
450 γρ. κιμά χοιρινό  
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
30 ml ξίδι ρυζιού 
15 ml σάλτσα σόγιας
15 ml σησαμέλαιο 
1 αυγό, χτυπημένο 

Για τη σούπα  
1,2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσινα μέρη μόνο, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 
30 ml σάλτσα σόγιας
30 ml ξίδι ρυζιού
πιπέρι Σετσουάν 

Εκτέλεση 
1. Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για τα γουόντον (εκτός από τα φύλλα). Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
2. Βάζουμε 1 κ.γ. από το μείγμα στη μέση κάθε φύλλου, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και διπλώνουμε τα φύλλα σχηματίζοντας "πακετάκια", φροντίζοντας να είναι καλά κλεισμένα. 
3. Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι ρυζιού και το πιπέρι σετσουάν σε μια μεγάλη κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
4. Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγα λίγα τα γουόντον στον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. 
5. Βγάζουμε τα μαγειρεμένα γουόντον με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ζεστά μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τον ζωμό και γαρνίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;