Κατηγορίες

Κοτόπουλο Chow Mein

Κοτόπουλο Chow Mein
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. λουκάνικα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
250 γρ. κινέζικα noodles αυγών, μαγειρεμένα
5 κ.σ. ελαιόλαδο 
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
2 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 γρ. φασόλια φρέσκα πλατιά, κομμένα στη μέση    
2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι, χωρίς τους σπόρους και κομμένες σε λεπτές φέτες 
1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου αναμειγμένο με 3 κ.σ. hoisin sauce και 2 κ.γ. κορνφλάουρ 
αλάτι
1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, κομμένα 

Εκτέλεση 
1. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το λάδι. Ρίχνουμε το λουκάνικο κοτόπουλου και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντάς το με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ψηθεί, περίπου 3 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
2. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι στο γουόκ. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε ανακατεύοντάς τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1-2 λεπτά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τα φασόλια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το λουκάνικο, τα noodles και το μείγμα με τον ζωμό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να δέσει, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και σερβίρουμε.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;