Κατηγορίες

Τηγανητό ρύζι με κάρυ και καπνιστή πέστροφα

Τηγανητό ρύζι με κάρυ και καπνιστή πέστροφα
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

Υλικά

(για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο και διατηρημένο στο ψυγείο
250 γρ. καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
3/4 φλιτζανιού ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κόκκινη καυτερή πιπεριά τσίλι, λιωμένη
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 εσαλότ, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι βασιλικό, χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι δυόσμο, χοντροκομμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια (τα λευκά και τα τρυφερά πράσινα μέρη μόνο), κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού ανάλατα ψημένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σκόνη κάρυ, το τζίντζερ, την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και τα εσαλότ και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι ντομάτες, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και την πέστροφα, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, μέχρι το ρύζι να ψηθεί και να γίνει τραγανό, περίπου 3 λεπτά. Με ένα κουτάλι κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ανενόχλητα, μέχρι το κάτω μέρος να αρχίσει να πήζει.
2. Προσθέτουμε τον βασιλικό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το τηγανητό ρύζι σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;