Κατηγορίες

Γλυκοπικάντικο κοτόπουλο κάρυ

Γλυκοπικάντικο κοτόπουλο κάρυ
Υλικά
(για 4 άτομα)

4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου, χωρισμένα στα δύο
8 φρέσκιες καυτερές πιπεριές τσίλι (χωρίς τα σπόρια), χοντροκομμένες
5 μικρές ξερές καυτερές πιπεριές τσίλι (χωρίς τα σπόρια)
2 κοτσάνια φρέσκο λέμονγκρας, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
3 μικρά εσαλότ, χοντροκομμένα και 4 μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. νερό
1/2 φλιτζάνι συν 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι άγλυκο γάλα καρύδας
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φρέσκες και αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, το λέμονγκρας, το σκόρδο, τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και το νερό και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
2. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς το μία φορά, για 10 περίπου λεπτά, ώσπου να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να κολλάει στον πάτο του τηγανιού και να παίρνει χρώμα (περίπου 7 λεπτά). Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μισοσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα και να δέσει η σάλτσα.
4. Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 6 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα (περίπου 10 λεπτά). Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στη σάλτσα και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;