Κατηγορίες

Φετουτσίνι με χοιρινό αρωματισμένο με πέντε μπαχαρικά

Φετουτσίνι με χοιρινό αρωματισμένο με πέντε μπαχαρικά
Το χοιρινό είναι το πιο ευέλικτο κρέας, όσον αφορά τα γευστικά ταιριάσματα. Απολαύστε το σε ένα ιδιαίτερο και πιο εξωτικό πιάτο ζυμαρικών, αρωματισμένο με κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. χοιρινό φιλέτο
250 γρ. φετουτσίνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. ζάχαρη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά χαλαπένιο (χωρίς τα σπόρια), ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. soy sauce
κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (five-spice), σε σκόνη 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και το πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1/4 κ.γ. μείγμα πέντε μπαχαρικών. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό (σε 2 παρτίδες, αν χρειάζεται) για 1 λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά. Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και το κόβουμε σε λωρίδες.
2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα καρότα και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Ύστερα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. μείγμα πέντε μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το χοιρινό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βάζουμε τα φετουτσίνι να βράσουν σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στη σάλτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;