Κατηγορίες

Βιετναμέζικη σούπα Pho με γαλοπούλα

Βιετναμέζικη σούπα Pho με γαλοπούλα
Μια κλασική βιετναμέζικη σούπα με noodles, η οποία αποκτά την ιδιαίτερη γεύση της από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το γαρίφαλο και τον γλυκάνισο. Παραδοσιακά γίνεται με μοσχάρι ή κοτόπουλο. Δοκιμάστε την σε αυτή την εναλλακτική εκδοχή, χρησιμοποιώντας γαλοπούλα που σας περίσσεψε.

Υλικά

(για 2-4 άτομα)

1 λίτρο σπιτικός ζωμός γαλοπούλας (ή ζωμός κότας, σπιτικός ή του εμπορίου)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος μόνο), ψιλοκομμένα
1 κομμάτι τζίντζερ (γύρω στα 7 εκ.), κομμένο και θρυμματισμένο
1 κ.γ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη ή περισσότερο (κατά βούληση)
1 κ.σ. fish sauce ή περισσότερο (κατά βούληση)
1 με 2 φλιτζάνια κέιλ (kale), κομμένο σε μπουκιές
220 γρ. περισσεύματα από στήθος γαλοπούλας, τεμαχισμένο
60 γρ. διάφανα noodles (cellophane) ή noodles ρυζιού για 2 μερίδες
1 ½ κ.σ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 ½ κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκά μέρη μόνο) ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
καυτερή σάλτσα Sriracha
1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Για τα μπαχαρικά:
2 κ.σ. σπόροι κόλιαντρου
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε μέχρι να μυρίσουν, 3 με 4 λεπτά.
2. Βάζουμε τα ψημένα μπαχαρικά, τον ζωμό, τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και την fish sauce σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τους δίνουμε μια βράση σε δυνατή φωτιά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς σιγανή και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας την επιφάνεια συχνά.
4. Δοκιμάζουμε τον ζωμό και προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη ή fish sauce, αν χρειάζεται. Σουρώνουμε τον ζωμό και πετάμε τα στέρεα υλικά. Προσθέτουμε το kale και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Προσθέτουμε τα κομμάτια γαλοπούλας και τα noodles. Αφήνουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσουν τα noodles.
6. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, βάζουμε τον ζωμό σε μπολ σερβιρίσματος, μοιράζοντας τη γαλοπούλα, τα noodles και το kale σε ίσες ποσότητες.
7. Πασπαλίζουμε με τη γαρνιτούρα και προσθέτουμε κατά βούληση τη σάλτσα Sriracha. Στύβουμε το λάιμ και προσθέτουμε κατά βούληση.  


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;