Κατηγορίες

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου

09/04/2018 21:00, 0 σχόλια

Γλυκόξινα σουβλάκια κοτόπουλου
Μια συνταγή για όσους αγαπούν τις γλυκόξινες, εξωτικές γεύσεις. Με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου και μία εύκολη μαρινάδα φτάχνουμε νόστιμα και ζουμερά σουβλάκια για όλη την οικογένεια.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. ανανά κονσέρβα κομμένο σε κομμάτια συν τον χυμό
4 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
φιλέτο από 6 μπούτια κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια τριμμένα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
αλάτι



Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό ανανά, το κέτσαπ, το ξύδι, λίγη από τη ρίγανη και λίγο από τα πιπέρια. Κρατάμε το μισό και το άλλο μισό το ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου, το κύμινο, την πάπρικα, την υπόλοιπη ρίγανη, αλάτι και τα υπόλοιπα πιπέρια. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15-20 λεπτά.
2. Περνάμε το κοτόπουλο, την πιπεριά και τα κομμάτια του ανανά σε ξύλινα σουβλάκια που τα έχουμε αφήσει προηγουμένως 10 λεπτά σε νερό για να μην καούν.
3. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε κάρβουνα ή στο γκριλ, στην αρχή σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα γυρίζουμε συχνά ώστε να ψηθούν εσωτερικά και από όλες τις πλευρές. Δεν χρειάζεται να παραψηθούν για να μην σκληρύνουν.
4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια περιχύνοντας με την υπόλοιπη σάλτσα που φυλάξαμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;