Κατηγορίες

Τηγανητό ρύζι με αυγό και κοτόπουλο

Τηγανητό ρύζι με αυγό και κοτόπουλο
Καταπληκτικό τηγανητό ρύζι για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. Συνταγή ιδανική για γρήγορο βραδινό γεύμα και για να αξιοποιήσετε φαγητό που σας έχει μείνει από την προηγούμενη.

Υλικά
(για 6 άτομα)

500 γρ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς κόκκαλα), έτοιμο μαγειρεμένο και κομμένο σε κομματάκια
3 φλιτζάνια ρύζι μαγειρεμένο
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι ανάμεικτα αρακάς, καλαμπόκι και καρότα αποψυγμένα
3-4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, το άσπρο κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά. Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, το καλαμπόκι και ο αρακάς.
2. Με μια κουτάλα τραβάμε στην μια πλευρά του τηγανιού το κρεμμύδι, τα καρότα, το καλαμπόκι και τον αρακά και ρίχνουμε στην άλλη πλευρά του τηγανιού τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τα αυγά για μερικά λεπτά μέχρι να ψηθούν σαν κομματάκια. Μόλις ψηθούν τα ανακατεύουμε με το μείγμα των λαχανικών που βρίσκονται στο τηγάνι.
3. Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών και λαχανικών το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;