Κατηγορίες

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα

08/01/2018 20:00, 0 σχόλια

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα
Μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας. Ωραιότατο, αυθεντικό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα που κερδίζει τις εντυπώσεις στα τραπέζια με φίλους. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι για ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά
(για 2 άτομα)

250 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά (ή μισή-μισή), κομμένη σε κύβους
1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (χωριστά τα κοτσάνια από τα φύλλα)
1 κ.γ. μείγμα 5 μπαχαρικών σε σκόνη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
φυτικό λάδι
220 γρ. ανανά από κονσέρβα, κομμένο σε κομμάτια
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 καρδιά από ένα μικρό μαρούλι
2 κ.γ. σουσάμι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού πιεί τα υγρά του το κρατάμε ζεστό (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο) μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Ζεσταίνουμε το γουόκ (ή ένα μεγάλο τηγάνι) σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε λίγο λάδι και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να απλωθεί. Προσθέτουμε το χοιρινό και το μείγμα 5 μπαχαρικών και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι το χοιρινό να ροδίσει. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ.
3. Σκουπίζουμε το γουόκ ή το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε ξανά λάδι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και τα κοτσάνια του κόλιανδρου ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρεύουμε για ½  λεπτό και προσθέτουμε τον ανανά με το χυμό του, τα ροδισμένα κομμάτια χοιρινού και το ξύδι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και ίσως λίγη σάλτσα σόγιας ακόμα. Αφήνουμε μερικά λεπτά να βράσει και να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε το ρύζι, το μαρούλι και το κρέας σε δύο μπολ ή πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;