Κατηγορίες

Μελωμένο τόφου με σάλτσα σόγιας

Μελωμένο τόφου με σάλτσα σόγιας
Το τόφου είναι ένα εναλλακτικό είδος τυριού από γάλα σόγιας, ιδανικό για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή. Αν μαγειρευτεί σωστά, μπορεί να γίνει σούπερ γευστικό. Εμείς σας δίνουμε μια συνταγή για να το δοκιμάσετε τηγανητό, με σάλτσα σόγιας και σουσάμι.

Υλικά
(για 2-3 άτομα)

1 πακέτο (400 γρ. περίπου) τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους
2 μικρά κρεμμύδια (εσαλότ), κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
σουσάμι για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
1/4 φλιτζανιού νερό
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου


 
Εκτέλεση
1. Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα κομμάτια τόφου.
2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα σόγιας, το νερό, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το τζίντζερ και τη σκόνη σκόρδου.
3. Μαρινάρουμε τα κομμάτια τόφου στη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Στραγγίζουμε το τόφου από τη μαρινάδα, την οποία κρατάμε στην άκρη.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το τόφου για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο εξωτερικά. Βγάζουμε το τόφου πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
5. Στο ίδιο τηγάνι αφήνουμε 1 κ.γ. από το λάδι που τηγανίσαμε το τόφου και σοτάρουμε τα εσαλότ και 1 κ.σ. από το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τη σάλτσα που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Ρίχνουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.
6. Σερβίρουμε τα κομμάτια τόφου πάνω σε ζεστό ρύζι (προαιρετικά) μαζί με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;