Κατηγορίες

Κινέζικο μοσχαράκι με πιπεριές

Κινέζικο μοσχαράκι με πιπεριές
Μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή γεμάτη γεύσεις και χρώμα, για τους λάτρεις του κινέζικου. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το ψήσιμο του μοσχαριού (ιδανικά σε γουόκ) να είναι σύντομο και σε δυνατή φωτιά (stir-fry). Μπορείτε να το συνοδεύσετε με λευκό ρύζι ή noodles.

Υλικά

(για 2-4 άτομα)

400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα, κομμένο σε λωρίδες
2 κ.σ. λάδι
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
400 γρ. κόκκινες, κίτρινες και πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1 κ.σ. κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι 
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
αλάτι & φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα (προαιρετικά)
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. λάδι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα το κρέας για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Βάζουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε απ' όλες τις μεριές ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφήνοντας το λάδι στο γουόκ.
3. Ζεσταίνουμε ξανά το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς για 20 δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τα υλικά για ακόμη 20 δευτερόλεπτα.
4.  Ρίχνουμε ξανά στο τηγάνι το μοσχάρι (με τους χυμούς του). Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Βάζουμε τη φωτιά ξανά στο δυνατό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
5. Σερβίρουμε αμέσως με λευκό ρύζι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;