Κατηγορίες

Κόκκινες φακές με κάρυ και γάλα καρύδας

09/11/2017 00:00, 0 σχόλια

Κόκκινες φακές με κάρυ και γάλα καρύδας
Νοστιμότατες φακές με άρωμα Ινδίας για όσους έχουν αδυναμία στα vegetarian πιάτα με μπαχαρικά. Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή γεύση από τις κανονικές και βράζουν πολύ πιο γρήγορα. Τις σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και αραβικές πιτούλες.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 1/2 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ
2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
400 ml γάλα καρύδας
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κάρυ και το μπούκοβο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό, το γάλα καρύδας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις φακές. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
3. Μόλις είναι έτοιμες οι φακές, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με φρέσκο κόλιανδρο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;