Κατηγορίες

Νουντλς με γαρίδες και πιπεριές

21/02/2019 15:00, 0 σχόλια

Νουντλς με γαρίδες και πιπεριές
Σας έχουν μείνει γαρίδες στην κατάψυξη; Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα αυτά τα noodles για να δώσετε μια νότα Άπω Ανατολής στο καθημερινό σας τραπέζι. Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

200 γρ. νουντλς ρυζιού ή άλλα της αρεσκείας μας
400 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. κρασί από ρύζι ή ξηρό sherry
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μικρή πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο
2 κ.γ. σησαμέλαιο
αλάτι



Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε τα νουντλς ρυζιού σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Ανακατεύουμε το ζωμό, 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. κρασί από ρύζι ή σέρι και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε το σκόρδο, 1 κ.σ. τζίντζερ και την πιπεριά χαλαπένιο σε ένα άλλο μπολ.
3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ με 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. κρασί από ρύζι ή σέρι και 1 κ.σ. τζίντζερ. Αλατίζουμε ελαφρώς τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με το κορν φλάουρ να καλυφθούν καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά κοντά στο τηγάνι.
4. Ζεσταίνουμε το γουόκ μας ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπεριά χαλαπένιο ανακατεύοντας για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες, μαζί με τα υγρά του μπολ, και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα στραγγισμένα noodles και το μείγμα με το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το κόλιανδρο και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το σησαμέλαιο.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;