Κατηγορίες

Ψητό κουνουπίδι με κάρυ

09/01/2017 16:00, 0 σχόλια

Ψητό κουνουπίδι με κάρυ
Υπάρχουν εξαιρετικοί τρόποι να μαγειρέψει και να απολαύσει κανείς το παρεξηγημένο- λόγω της μυρωδιάς του- λαχανικό. Δοκιμάστε το ψητό με αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε! Αν δεν έχετε κάρυ, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από κύμινο, κουρκουμά, σκόνη τζίντζερ και κόλιανδρο.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι (ή 2 μικρά), κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες χοντρές
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 1/2 κ.γ. κάρυ κίτρινο σε σκόνη
1/4 κ.γ. κανέλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κάρυ, την κανέλα, 1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις φέτες κρεμμυδιού στο μπολ και ανακατεύουμε να καλυφθούν από το μείγμα.
4. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;