Κατηγορίες

Νουντλς με λαχανικά και κάσιους

Νουντλς με λαχανικά και κάσιους
Σας έχουν μείνει λαχανικά στο ψυγείο και ψάχνετε μια ιδέα για να τα αξιοποιήσετε με διαφορετικό και νόστιμο τρόπο; Φτιάξτε ένα ελαφρύ, εύκολο και υγιεινό πιάτο με noodles.

Υλικά
(για 4 άτομα)

200 γρ. χοντρά noodles
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ 5 εκ.
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1 μικρό μπρόκολο
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
1/2 φρέσκια πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
100 γρ. ανάλατα κάσιους
1 κ.σ. φυτικό λάδι
150 γρ. σπανάκι baby
2 λάιμ
1 κ.γ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση
1.Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Εν των μεταξύ, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας: Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ξεφλουδίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ή το τρίβουμε στον λεπτό τρίφτη). Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από το κόλιανδρο. Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτσάνι. Κόβουμε την πιπεριά στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και στη συνέχεια την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Ξύνουμε σε λεπτές λωρίδες το καρότο με αποφλοιωτή λαχανικών. Αν χρησιμοποιούμε καυτερή πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κάσιους και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
4. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα κοτσάνια του κόλιανδρου και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το μπρόκολο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαραθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα noodles, αφού πρώτα τα σουρώσουμε, και το καρότο και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
5. Στύβουμε μέσα τον χυμό από 1/2 λάιμ, προσθέτουμε 1 κ.γ. σησαμέλαιο και 2 κ.σ. σόγια σος και ανακατεύουμε.
6. Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι (αν χρησιμοποιούμε), τα κάσιους και τα φύλλα κόλιανδρου. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με φέτες από το υπόλοιπο λάιμ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;