Κατηγορίες

Εύκολο κοτόπουλο με κάρυ

10/09/2018 20:00, 0 σχόλια

Εύκολο κοτόπουλο με κάρυ
Έχετε κοτόπουλο και λίγη σκόνη κάρυ; Ετοιμάστε ένα εύκολο, πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο, που θα αρέσει σε όλους, ειδικά στους λάτρεις της έθνικ κουζίνας. Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια
2 κ.σ. φυτικό λάδι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κάρυ
500 ml ζωμό κότας
1 κ.σ. τοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. γιαούρτι
φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές για 6-8 λεπτά. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρυ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κοτόπουλο για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;