Κατηγορίες

Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα

Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα
Ή αλλιώς κοτόπουλο με γιαούρτι, κρέμα καρύδας και μπαχαρικά. Ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο για όσους αγαπούν την ινδική κουζίνα. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 κιλό στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κ.σ. σκόνη κόλιανδρο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. garam masala (μείγμα από κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
75 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
2 κ.σ. αλεσμένα αμύγδαλα
χυμό από 1/2 λεμόνι
φύλλα κόλιαντρου ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το τζίντζερ, το σκόρδο και το γιαούρτι. Καλύπτουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες ή όλη τη νύχτα.
2. Πολτοποιούμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το κρεμμύδι και λίγο νερό μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τη σκόνη κόλιανδρου, 1 πρέζα μαύρο πιπέρι, τον κουρκουμά και το garam masala και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πάστα κρεμμύδι-τσίλι και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα και να συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και αρκετό νερό- τόσο ώστε να καλύψει το κοτόπουλο- και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η καρύδα. Ρίχνουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
5. Βάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να  σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;