Κατηγορίες

Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα από φιστίκι (satay)

08/03/2018 07:00, 0 σχόλια

Σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα από φιστίκι (satay)
Ένα διάσημο ασιατικό πιάτο σε μια εύκολη εκδοχή. Εξωτικά σουβλάκια κοτόπουλου με συνοδεία γλυκιάς σάλτσας από φιστίκι. Μια πολύ ωραία εναλλακτική ιδέα για μπάρμπεκιου στο σπίτι με τους φίλους.

Υλικά
(για 4 άτομα)

350 γρ. μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς το κόκκαλο και την πέτσα, κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες 
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρυ
1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 κ.σ. κάρυ
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο κρεμώδες
3/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμονιού
1 κ.γ. soy sauce (σάλτσα σόγιας)

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε το 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας με το σκόρδο, 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο καλά από την σάλτσα.
Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο για τουλάχιστον 2 ώρες.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 5 πρώτα υλικά για τη σάλτσα να βράσουν σε μέτρια-δυνατή φωτιά, για 5 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πήξει και πάρει μια βελούδινη υφή η σάλτσα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το χυμό λάιμ και τη σόγια σος. Αλατίζουμε κατά βούληση
3. Περνάμε τις λωρίδες κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκια τα οποία έχουμε βουτήξει σε νερό πρώτα. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα φιστικιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;