Κατηγορίες

Φωλιές μαρουλιού με πικάντικο κοτόπουλο

Φωλιές μαρουλιού με πικάντικο κοτόπουλο
Τραγανές φωλίτσες μαρουλιού με κοτόπουλο και ασιατικό άρωμα. Είναι πολύ νόστιμες, έχουν λίγες θερμίδες και φτιάχνονται σε 20 μόλις λεπτά.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
1 σέλερι, κομμένο σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1-2 κ.γ. σος Sriracha (ταιλανδέζικη σάλτσα τσίλι)
2 κ.γ. σησαμέλαιο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
8 ολόκληρα μεγάλα φύλλα μαρούλι
αλάτι & πιπέρι
κόλιαντρο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη Sriracha σος. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά να συνδυαστούν καλά τα υλικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το σησαμέλαιο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι.
3. Τακτοποιούμε τα φύλλα μαρουλιού ανά δύο σε σχήμα φωλιάς σε μια πιατέλα και μοιράζουμε μέσα το περιεχόμενο του τηγανιού. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;