Κατηγορίες

Ψητός σολομός με σάλτσα σόγιας

Ψητός σολομός με σάλτσα σόγιας
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. Συνδυάστε τον σολομό με ψητά λαχανικά και ρύζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 φιλέτα σολομού (250 γρ. περίπου το καθένα)
1/3 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
4 κ.σ. μπράντυ
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τα φιλέτα σολομού. Τα αλατοπιπερώνουμε.
2. Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σόγιας.
3. Τοποθετούμε τα φιλέτα δίπλα-δίπλα σε ένα γυάλινο μπολ και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
4. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό ταψί, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, με το δέρμα προς τα κάτω.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι τα φιλέτα να ροδίσουν.  Ενδιάμεσα αλείφουμε από πάνω τα φιλέτα ακόμα μία φορά με τη σάλτσα.
6. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά, λευκό ρύζι ή με μια πράσινη σαλάτα και φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;