Κατηγορίες

Τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά

Τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά
Εύκολο ρυζάκι και πολύ νόστιμο. Ένα πιάτο με απλά υλικά που τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδεύσει κάποιο άλλο πιάτο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
4 αυγά
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για τα αυγά
5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο
½ κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. σουσάμι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να μείνει σπυρωτό. Πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε προσθέτουμε στο ρύζι που βράζει και τον κρόκο Κοζάνης. Σουρώνουμε το ρύζι και το φυλάμε ζεστό.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον αρακά, την πάπρικα, το σουσάμι και τα γυρίζουμε 2-3 φορές στο τηγάνι.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) 2 κ.σ. λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές ώστε η ομελέτα να βγει ψιχουλιαστή. Σε 3-4 λεπτά θα είναι έτοιμη.
4. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και το πιλάφι και τα λαχανικά ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;